Lärare i data men läser om stresshantering för elevernas skull

Lärare i data men läser om stresshantering för elevernas skull

Hejsan på er

Den här helgen ska jag på en utbildningskurs i stresshantering i Linköping. Det är en kurs där man får redskap att hjälpa andra med stresshantering. Jag jobbar som lärare på en skola med inriktningar mot data och IT och jag vill ha ännu mer redskap att hjälpa mina elever som lider av mycket stress, oro och ångest. Så jag fick en del av kursen betald av skolans rektor eftersom han också tycker det är en bra investering. Vi vet ju att våra kuratorer inte riktigt hinner med och ibland kanske en del kan hjälpas innan det går så långt. Om jag kan ge mina elever mer redskap och tänkvärda tips på arbetssätt och så vidare för bättre stresshantering så kanske färre till och med ens börjar må dåligt.

Jag tycker själv också att det är ett intressant och givande ämne eftersom jag själv är en person som många gånger sökt lindring för stress. Jag har läst böcker, gått i samtalsterapi och till och med testat healing. Nu ska vi under två halvdagar få första delen av tre och mellan gångerna får vi med oss olika övningar och reflektionsfrågor att besvara. Sen ska vi även öva olika tekniker och frågeställningar på varandra i en workshop på del två och tre på kursen.

Det här ger inget certifikat av något slag och jag har inte samma utbildning och färdigheter som en kurator till exempel, men det är fortfarande inte fel att lära sig mer om ämnet för att kunna stötta andra bättre. Säkert kommer jag också få med mig tänkvärda saker för min egen del också. Dessutom är det ju inte bara elever som kämpar med stress utan även kollegor och så kommer man nog kunna stötta varandra ännu bättre. Om jag tycker kursen är bra så kan det ju bli att fler på skolan får lov att gå den eller någon liknande. Nu önskar jag er en fortsatt fin dag!


Kommentarer är stängda.